Smartsensoring

Sensoren spelen tegenwoordig een hoofdrol als het gaat om alarm-signalering. Van intelligente camera's tot een simpele halszender, sensoren zorgen ervoor dat een zorgvraag van een cliënt tijdig wordt gedetecteerd.

Cinnovate gaat een stap verder dan alleen het traditioneel inzetten van sensoren. Het in de CareServer geïntegreerde smartsensoring platform van Cinnovate maakt het mogelijk om de signalering en informatie van verschillende sensoren met elkaar te combineren. Zo kan de zorgvraag van een cliënt nog beter worden beoordeeld.

Dankzij Cinnovate smartsensoring kunnen er veel meer verschillende zorgalarmen worden gedefinieerd. Alarmen die vervolgens naar de juiste specialisten kunnen worden gestuurd. Een veel efficiëntere zorgafhandeling dus die beter aansluit op de behoefte van de cliënt.

Sensor analyse met scenario's

Veel van de sensoren die in praktijk worden toegepast zijn slechts geschikt om één bepaald iets te signaleren. Een bewegingsmelder bijvoorbeeld is over het algemeen alleen maar in staat om beweging te detecteren Het apparaat weet niet om wat voor beweging het gaat en waarom het beweging ziet.

De Cinnovate CareServer is in staat om deze 'domme' sensoren met elkaar te combineren waardoor er intelligente zorgscenario's ontstaan.

Bijvoorbeeld door twee bewegingsmelders boven elkaar te hangen in de badkamer. Zien beide bewegingsmelders beweging? Dan is iemand binnen en mag het licht aan. Ziet vervolgens alleen de lage bewegingsmelder nog beweging? Dan is iemand gevallen.

De Cinnovate CareServer kan met slimme algoritmes de meest complexe zorgscenario's onderhouden.

Slimme sensoren

Er komen tegenwoordig ook steeds meer slimme sensoren op de markt. Slimme sensoren zijn in staat om zelf de sensor-informatie te analyseren en te beoordelen of deze informatie aan het zorgsysteem moet worden doorgegeven.

De meest bekende slimme sensor is de camera. Camera's zijn steeds meer in staat camerabeelden te analyseren en op basis daarvan alarm te maken. Bijvoorbeeld wanneer ze agressie detecteren of valbewegingen.

Cinnovate heeft al meerdere koppelingen gemaakt met slimme sensoren, zoals camera's, epilepsie-sensoren en allerlei medische sensoren. 

 

 

Zorg-data als sensor

De Cinnovate CareServer monitort continu het complete zorgsysteem. Deze informatie wordt veilig opgeslagen en kan door het systeem worden gebruikt om bruikbare rapportages te maken.

In feite is het zorgsysteem dan zelf een sensor die kan worden gebruikt om de performance van de organisatie te meten en te verbeteren. Zo maakt het systeem bijvoorbeeld eenvoudig inzichtelijk op welke momenten van de dag het te druk is voor adequate zorgopvolging en of hier structureel sprake van is.

De Cinnovate CareServer voert klant specifieke data-analyses uit waarmee de efficiency en klantbeoordeling van de organisatie kan worden verbeterd

 

Over ons

 

Cinnovate is een verzameling producten en diensten die op de markt worden gezet door DEA bv. DEA bv is een ontwikkelbureau van toegepaste elektronica en richt zich in het bijzonder op het ontwikkelen van technologie voor de zorgsector. 

 

Meer informatie over de manier waarop wij omgaan met uw gegevens kunt u terugvinden in de privacyverklaring van Cinnovate.

Contact

 

Wisselweg 33   | 1314 CB Almere

 

0031 36 53 43 888

 

info@cinnovate.nl