
Sensoren zijn de ogen en oren van zorgprofessionals. Hoe slimmer de sensoren hoe beter de zorg.

Op sensoren moet je
kunnen bouwen en
vertrouwen
Smart sensoring betekent in feite natuurlijk gewoon slim waarnemen. Een sensor neemt iets waar en geeft deze waarneming door aan een systeem. Een bewegingssensor neemt bijvoorbeeld beweging waar en geeft dit door aan een zorgsysteem.
Het slimme aan smart sensoring is dat je op een andere manier omgaat met de waarneming. Bijvoorbeeld door deze waarneming te combineren met de waarneming van een andere sensor, of door de waarneming te analyseren met slimme software. Er zijn zelfs steeds meer sensoren die zelf slim om kunnen gaan met hun eigen waarnemingen.
Het Cinnovate CareServer platform biedt diverse mogelijkheden om de waarnemingen van sensoren slim te analyseren. Daarnaast kunnen veel slimme sensoren ook direct aan het platform worden gekoppeld.
Wij zijn dus het brein achter de ogen en de oren en dat laten wij in onze woonzorgtechnologie demoruimte graag aan je zien.

Smart D-Tec
Uit bed detectie en valdetectie
Slimme sensoren bieden
extra mogelijkheden en
zekerheid
De meest bekende slimme sensor is de camera ofwel een optische sensor die slim is. Het voordeel aan camera's is dat ze steeds beter in staat zijn om zelfstandig te analyseren wat ze waarnemen. Bijvoorbeeld onwenselijk gedrag als uit bed stappen of de kamer verlaten.
Daarnaast kan je de waarnemingen van een camera ook heel goed achteraf gebruiken voor smart sensoring. Bijvoorbeeld om vallen te detecteren of onrustig gedrag.
Een camera is echter heel erg invasief voor cliënten. Je hebt immers wel een camera in je woning. Een smart D-Tec is ook een slimme sensor die veel kan waarnemen, zoals vallen en uit bed stappen, maar is veel minder invasief.
Inmiddels is er enorm veel keuze en wij helpen graag met het maken daarvan.
Smart sensoring in de praktijk
Valdetectie met behulp
van Kepler Vision.
Veel optische sensoren zijn van zichzelf al erg slim maar als je echt nauwkeurige analyse wil doen van iemands lichaamshouding dan heb je toch iets extra's nodig. Kepler Vision heeft een mooie oplossing.
Optische sensoren worden door veel cliënten ervaren als zeer invasief in hun woning. Immers de cliënt woont niet op het werk van de zorgverlener, de zorgverlener werkt in de woning van de cliënt. Radar technologie is een stuk vriendelijker.
Vayyar radar detectie
niet invasief, wel effectief.
Iemands dagelijkse bezigheden kunnen iets vertellen over diens gezondheid. Vooral veranderingen in bezigheden zijn daarbij van belang. Met behulp van leefstijl monitoring kan dat, maar hoe zit het dan eigenlijk met de privacy?
Leefstijl monitoring
het nieuwe normaal?
