top of page
Smartsensoring main.jpg

Sensoren zijn de ogen en oren van zorgprofessionals. Hoe slimmer de sensoren hoe beter de zorg.

Cinnovate_clever_innovations_10 x 5,47cm_outlines blauwe tekst.png

Op sensoren moet je
kunnen bouwen en

vertrouwen

Smart sensoring betekent in feite natuurlijk gewoon slim waarnemen. Een sensor neemt iets waar en geeft deze waarneming door aan een systeem. Een bewegingssensor neemt bijvoorbeeld beweging waar en geeft dit door aan een zorgsysteem.

Het slimme aan smart sensoring is dat je op een andere manier omgaat met de waarneming. Bijvoorbeeld door deze waarneming te combineren met de waarneming van een andere sensor, of door de waarneming te analyseren met slimme software. Er zijn zelfs steeds meer sensoren die zelf slim om kunnen gaan met hun eigen waarnemingen.

Het Cinnovate CareServer platform biedt diverse mogelijkheden om de waarnemingen van sensoren slim te analyseren. Daarnaast kunnen veel slimme sensoren ook direct aan het platform worden gekoppeld.

Wij zijn dus het brein achter de ogen en de oren en dat laten wij in onze woonzorgtechnologie demoruimte graag aan je zien.


 

Slimme camera

 

Alarmeren op basis van beeldanalyse.

Smart D-tec in spotlicht.jpg

Smart D-Tec

Uit bed detectie en valdetectie

Slimme sensoren bieden 
extra mogelijkheden en 

zekerheid

De meest bekende slimme sensor is de camera ofwel een optische sensor die slim is. Het voordeel aan camera's is dat ze steeds beter in staat zijn om zelfstandig te analyseren wat ze waarnemen. Bijvoorbeeld onwenselijk gedrag als uit bed stappen of de kamer verlaten.

Daarnaast kan je de waarnemingen van een camera ook heel goed achteraf gebruiken voor smart sensoring. Bijvoorbeeld om vallen te detecteren of onrustig gedrag.

Een camera is echter heel erg invasief voor cliënten. Je hebt immers wel een camera in je woning. Een smart D-Tec is ook een slimme sensor die veel kan waarnemen, zoals vallen en uit bed stappen, maar is veel minder invasief.

Inmiddels is er enorm veel keuze en wij helpen graag met het maken daarvan.

Smart sensoring in de praktijk

56378-2565.jpg

Akoestische bewaking

"Als je alleen nog maar in staat bent om te roepen als je hulp nodig hebt dan biedt akoestische bewaking uitkomst. Zo hebben we de oudste manier van alarmmaken nieuw leven in geblazen!"
WoonMere

Valdetectie met behulp
van Kepler Vision.

Veel optische sensoren zijn van zichzelf al erg slim maar als je echt nauwkeurige analyse wil doen van iemands lichaamshouding dan heb je toch iets extra's nodig. Kepler Vision heeft een mooie oplossing.

 

Optische sensoren worden door veel cliënten ervaren als zeer invasief in hun woning. Immers de cliënt woont niet op het werk van de zorgverlener, de zorgverlener werkt in de woning van de cliënt. Radar technologie is een stuk vriendelijker.

Vayyar radar detectie
niet invasief, wel effectief.

Iemands dagelijkse bezigheden kunnen iets vertellen over diens gezondheid. Vooral veranderingen in bezigheden zijn daarbij van belang. Met behulp van leefstijl monitoring kan dat, maar hoe zit het dan eigenlijk met de privacy?

Leefstijl monitoring
het nieuwe normaal?

Tablet beeld door papegaai 2.jpg

Amstelring
Het Hoge Heem


Door slim bedmatten en stoelmatten te combineren voorkom je valse meldingen.

De data uit het zorgsysteem zelf
gebruiken als sensor kan met

Reports

Met Reports, onderdeel van de Zorg Cockpit, gaan we nog een stapje verder als het gaat om de inzet van data voor het verbeteren van de zorg.

Met behulp van Reports kan de volledige data uit het zorgsysteem zelf worden geanalyseerd. Op basis van diverse kwaliteitsindicatoren kan op die manier iets gezegd worden over de kwaliteit van zorg op iedere locatie. 

Daarnaast biedt Reports voor zorgmedewerkers ook de mogelijkheid om bevestigd te zien dat de zorgintensiteit toeneemt of dat bepaalde sensoren voor de betreffende cliënt wellicht niet zo handig meer zijn.

Met Reports kijk je net een stapje verder.

bottom of page