"Op sensoren moet je kunnen bouwen en vertrouwen, ze zijn de ogen en oren van zorgprofessionals. Zo komt ondersteuning op het juiste moment terecht waar hij nodig is." 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ontdek hoe wij kunnen helpen.

 

Smart Sensoring 

Cinnovate gaat een stap verder dan alleen het traditioneel inzetten van sensoren. Het in de CareServer geïntegreerde Smart  Sensoring platform maakt het mogelijk om de signalering en informatie van verschillende sensoren met elkaar te combineren. 

De Cinnovate CareServer is in staat om deze 'domme' sensoren met elkaar te combineren met behulp van intelligente zorgscenario's. Bijvoorbeeld door twee bewegingsmelders boven elkaar te hangen in de badkamer. Zien beide bewegingsmelders beweging? Dan is iemand binnen en mag het licht aan. Ziet vervolgens alleen de lage bewegingsmelder nog beweging? Dan is iemand gevallen.

Dankzij Cinnovate Smart Sensoring kunnen er veel meer verschillende zorgalarmen worden gedefinieerd. Alarmen die vervolgens naar de juiste specialisten kunnen worden gestuurd. Een veel efficiëntere zorgafhandeling dus die beter aansluit op de behoefte van de cliënt.

De Cinnovate CareServer kan met slimme algoritmes de meest complexe zorgscenario's onderhouden.

 

Slimme sensoren

Smart Sensors oftewel "slimme sensoren" zijn in tegenstelling tot de meest toegepaste sensoren zelf in staat om de sensor informatie te analyseren. Zo kunnen ze ook zelf beoordelen of deze informatie aan het zorgsysteem moet worden doorgegeven.

De meest bekende slimme sensor is de camera. Camera's zijn steeds meer in staat camerabeelden te analyseren en op basis daarvan alarm te maken. Bijvoorbeeld wanneer ze agressie detecteren of valbewegingen.

Cinnovate heeft een uitgebreid portfolio aan sensoren met onder andere bewegingsanalyse camera’s, radars en bedmatten. Daarnaast zijn er meerdere koppelingen gemaakt met Smart Sensors, zoals epilepsie-sensoren en allerlei medische sensoren. 

Smart%20D-Tec_tot_front%20top%20perspect

Smart D-Tec

 

Zorg Data Analyse

Bij Cinnovate beschouwen we het complete zorgsysteem zelf ook als sensor. Door de data die is opgeslagen in het zorgsysteem nauwgezet te analyseren kunnen er, uit op het oog onsamenhangende data, toch trends worden gehaald.

Zo kan een kleine toename in het gebruik van de halszender over een aantal weken betekenen dat de cliënt niet helemaal lekker in zijn of haar vel zit. Veel signalen van de bewegingsmelder zonder dat er een alarm noodzakelijk is kan duiden op onrustige nachten. Zo zijn er legio voorbeelden te noemen waarbij het analyseren van de algemene data uit het zorgsysteem tot zorg gerelateerde interventies kunnen leiden.

Dat niet alleen, het kan ook leiden tot proces interventies. Bijvoorbeeld wanneer de wachttijden voor cliënten op bepaalde momenten van de dag oplopen.

Samen met Cordaan heeft Cinnovate de eerste stappen gezet op het gebied van data analyse en dat heeft geresulteerd in een mooie uitbreiding van de Cinnovate Zorg Cockpit. Deze handige webinterface geeft duiding aan de data gecombineerd met alarmtriggers in de CareServer.