Zeker met Cinnovate: 4 keer redundancy!

14 Feb 2017

 

Je zult het maar meemaken. Je bent cliënt binnen een zorginstelling en voelt je niet goed.

Dringend heb je de hulp nodig van een verpleegkundige. Je drukt op de knop van je halszender

om te alarmeren… maar wat als er nu niemand komt om je te helpen, niemand het alarm heeft binnengekregen en dit een situatie van leven en dood wordt?

 

Met deze situatie wil niemand te maken krijgen. Dit is de nachtmerrie van alle betrokkenen, van cliënt tot aan zorginstelling. De Cinnovate zorgtechnologie is ontwikkeld om de kwaliteit van leven te verbeteren en mensen waar nodig te ondersteunen. De veiligheid van de cliënt gaat bij Cinnovate boven alles, ook met betrekking tot onze verpleegoproepsystemen. Wij vinden het van het allergrootste belang om een maximale veiligheid en zekerheid te garanderen om de hierboven genoemde situatie te voorkomen. Daarbij gaat Cinnovate een flinke stap verder dan ‘standaard redundancy’. Dit doen we door maar liefst 4 keer redundancy te bieden binnen onze verpleegoproepsystemen.


Hoe we dit doen?

 

Allereerst moet, om deze (bedrijfs)zekerheid te garanderen, de Cinnovate Careserver samenwerken met een Back-up Server. Mocht de Careserver wegvallen, dan neemt de Back-up Server hem automatisch over (1).

 

De Careserver, de Back-up Server, en elke Icom, Bedside Terminal, Multiprotocol Switch en de Cinnovate Zorg App controleren elkaar steeds. Er wordt gekeken of de (draadloze) verbindingen én de werking nog in orde zijn.

 

Met de Cinnovate redundancy methodiek worden daarbij alle stappen van een bericht of alarm- melding in de keten van verbindingen geverifieerd middels een ontvangstbevestiging (m.u.v. SMS en ESPA berichten). Zo alarmeert een Icom automatisch en rechtstreeks naar één of meerdere andere Icom’s als de berichtenserver (ook van een andere leverancier) niet meer reageert (2) of in het zeer onwaarschijnlijke geval dat zowel de Careserver als de Back-up Server onbereikbaar zouden zijn (3). Bij de combinatie met de Cinnovate app of OaP is nog een extra controle ingebouwd. Er is zelfs te zien of een alarmeringsbericht is aangekomen vanuit de berichtenserver of op de app (4).

 

Dit maakt dat een Cinnovate systeem zichzelf controleert en automatisch alarmeert als er een storing is, maar ook dat er tijdens én na het herstel van een storing geen enkele stap in het zorgproces verloren is gegaan of onopgemerkt kan blijven.

 

Met het Cinnovate verpleegoproepsysteem met 4 keer redundancy heeft u de kwaliteit en zekerheid die u zoekt.

 

 

 

 

 

Please reload

Nieuws

23 Sep 2019

Please reload

Over ons

 

Cinnovate is een verzameling producten en diensten die op de markt worden gezet door DEA bv. DEA bv is een ontwikkelbureau van toegepaste elektronica en richt zich in het bijzonder op het ontwikkelen van technologie voor de zorgsector. 

 

Meer informatie over de manier waarop wij omgaan met uw gegevens kunt u terugvinden in de privacyverklaring van Cinnovate.

Contact

 

Wisselweg 33   | 1314 CB Almere

 

0031 36 53 43 888

 

info@cinnovate.nl