Strijd tegen zomereenzaamheid

3 Jun 2019

Forever Young Festival staat in het teken van het terugdringen van eenzaamheid met in het bijzonder; zomereenzaamheid. Onder de 3,1 miljoen senioren is ruim 50% eenzaam. In de zomerperiode is dit percentage nog hoger. Familie en buren zijn op vakantie of druk met een dagje strand, dagje weg of bbq-en met vrienden. Daarbij komt nog dat de meeste activiteitencentra dicht zijn. De leuke zomerse kiekjes op Facebook maken het nog pijnlijker om alleen thuis te zijn, geen bezoek te ontvangen en zelfs het wekelijkse telefoontje blijft uit. De NOS maakte op Forever Young Festival 2018 een aangrijpende reportage over eenzaamheid onder senioren.

 

Cinnovate is al vanaf de eerste editie hoofdsponsor van Forever Young Festival vanwege de enorme impact die het festival heeft op de bezoekers. "Mensen maken echt nieuwe vrienden en het tegengaan van eenzaamheid begint bij het vergroten van het sociale netwerk", aldus Sietse Dugour (Commercieel directeur Cinnovate en bestuursvoorzitter Forever Young Festival). "Als je ook ziet hoe actief de mensen zijn op de Facebookpagina van het Festival! Ondanks dat het festival maar één keer per jaar plaatsvindt, worden er toch verbindingen gelegd tussen de mensen", gaat Sietse verder.

"In 2019 is er gekozen voor het thema; zomereenzaamheid. We vergeten wel eens dat in de zomerperiode eenzaamheid vele malen erger is. Daar moeten we iets aan doen!". De komende weken gaat Forever Young Festival hier druk mee aan de slag en Cinnovate steunt, als hoofdsponsor, dit initiatief met volle overgave.

 

Durf jij het aan om samen met Cinnovate en Forever Young Festival de strijd aan te gaan tegen zomereenzaamheid?

 

Koop een kaartje voor jouw opa, oma, vader moeder, buurman, buurvrouw of iemand anders in jouw omgeving waarvan je weet dat ze in de zomer wel eens extra eenzaam kunnen zijn. Dit kan heel eenvoudig door een of meerdere kaartjes te sponsoren via de website.  

 

Herken jij zomereenzaamheid in je directe omgeving en zou je meer willen doen? Er zijn verschillende sponsormogelijkheden, zodat je op een positieve manier senioren bereikt. Kijk snel op de website van Forever Young Festival.

 

 

Please reload

Nieuws

23 Sep 2019

Please reload

Over ons

 

Cinnovate is een verzameling producten en diensten die op de markt worden gezet door DEA bv. DEA bv is een ontwikkelbureau van toegepaste elektronica en richt zich in het bijzonder op het ontwikkelen van technologie voor de zorgsector. 

 

Meer informatie over de manier waarop wij omgaan met uw gegevens kunt u terugvinden in de privacyverklaring van Cinnovate.

Contact

 

Wisselweg 33   | 1314 CB Almere

 

0031 36 53 43 888

 

info@cinnovate.nl