Cinnovate Server Monitor

16 Oct 2018

Dankzij ICT is technologische ontwikkeling in een stroomversnelling geraakt. Door standaardisatie afspraken op het gebied van infrastructuur, protocollen en beveiliging kunnen we veel sneller ontwikkelen. Het nadeel daarvan is dat veel systemen afhankelijk zijn van één en dezelfde infrastructuur én van elkaar. Valt er ergens in het systeem een radartje om dan kunnen er direct problemen ontstaan.

 

Cinnovate is zich bewust van dit gevaar en heeft daarom ook een groot deel van haar functionaliteiten redundant gemaakt. Dus als een bepaald Cinnovate apparaat een storing heeft dan neemt een ander systeem het over. Veel functionaliteiten zijn echter niet alleen afhankelijk van onze eigen apparatuur en software maar vooral ook van andere systemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de al dan niet virtuele server met het besturingssysteem. Maar ook aan telefooncentrales, netwerkapparatuur, internet modems, wifi netwerk en nog veel meer.

 

De Cinnovate Server Monitor is in staat om veel van deze randapparatuur te monitoren. Hierdoor controleert Cinnovate dus niet alleen zichzelf maar ook de systemen van derden. Is er geen telefooncentrale beschikbaar dan past het systeem zich hier automatisch op aan en wordt de organisatie ingeseind. De Cinnovate Server Monitor controleert ook periodiek de performance van de servers waarop het systeem draait. Is er nog voldoende schijfruimte? Hoe staat het geheugen ervoor? Zijn er wel genoeg processoren beschikbaar? Allemaal vragen die met behulp van de Cinnovate Server Monitor direct beantwoord kunnen worden. 

 

De Cinnovate Server Monitor controleert niet alleen, hij kan ook direct actie ondernemen. Bijvoorbeeld door automatisch niet functionerende services te herstarten en notificaties te versturen naar de organisatie bij uitval van systemen. Zo draagt de Cinnovate Server Monitor weer een extra steentje bij aan een redundante en robuuste ICT omgeving voor zorgtoepassingen.

 

 

 

Please reload

Nieuws

23 Sep 2019

Please reload

Over ons

 

Cinnovate is een verzameling producten en diensten die op de markt worden gezet door DEA bv. DEA bv is een ontwikkelbureau van toegepaste elektronica en richt zich in het bijzonder op het ontwikkelen van technologie voor de zorgsector. 

 

Meer informatie over de manier waarop wij omgaan met uw gegevens kunt u terugvinden in de privacyverklaring van Cinnovate.

Contact

 

Wisselweg 33   | 1314 CB Almere

 

0031 36 53 43 888

 

info@cinnovate.nl