We hebben gewonnen!

27 Oct 2017

Onder grote belangstelling zijn op 26 oktober tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven de winnaars bekend gemaakt van WHO CARES, de ontwerpprijsvraag voor nieuwe vormen van wonen en zorg. Uit maar liefst 174 aanmeldingen is 'Expeditie Almere Haven|de kunst van het samenwonen' als winnaar voor Almere geselecteerd.

 

Het projectteam stond onder de energieke leiding van Jan Poolen (ZEEP) en Berci Florian (De VRBLDNG) en bestond verder uit medewerkers van de Zorggroep Almere, Woonzorg Nederland, De Schoor en Cinnovate.

 

De Jury:

Dit plan stelt een uitstekend proces voor om vanuit stilstand naar beweging te komen. Vernieuwend is dat het proces is gebaseerd op één, sterk uitgelegde, logica.

 

Het Team:

Wij hebben tal van ideeën hoe van Almere Haven een aantrekkelijke, en zorgbestendige wijk te maken. Maar geen mens is hetzelfde en overal werkt het weer anders. Vraag is daarom welke ideeën Havenaren hebben. Gebaseerd op de kracht van de wijk hebben wij een gebiedsgerichte aanpak ontwikkeld: wat bewoners zelf kunnen doen, samen met de gemeente en andere spelers.

We hebben een manier bedacht waarop ontwikkelingen die de zorgbestendigheid van de wijk vergroten, door Havenaren zelf kunnen worden geïnitieerd. Deze bestaat uit een proces-aanpak die Havenaren aan slimme ideeën helpt om hun wijk zelf aantrekkelijk en toekomstbestendig te maken en uit een organisatievorm: buurtcoöperatie 'De Smederij'. Deze organisatie helpt Havenaren om initiatieven met de gemeente en andere spelers in de wijk samen slim te ontwikkelen en te beheren. Ter inspiratie hebben we als eerste vingeroefening onze aanpak toegepast op het gebied rond woonzorgcentrum De Overloop in Almere Haven Centrum.

 

 

 

 

Please reload

Nieuws

23 Sep 2019

Please reload

Over ons

 

Cinnovate is een verzameling producten en diensten die op de markt worden gezet door DEA bv. DEA bv is een ontwikkelbureau van toegepaste elektronica en richt zich in het bijzonder op het ontwikkelen van technologie voor de zorgsector. 

 

Meer informatie over de manier waarop wij omgaan met uw gegevens kunt u terugvinden in de privacyverklaring van Cinnovate.

Contact

 

Wisselweg 33   | 1314 CB Almere

 

0031 36 53 43 888

 

info@cinnovate.nl