Handen ineen voor Skills Lab Verpleegkunde

30 May 2017

Hogeschool Windesheim Flevoland en Cinnovate slaan de handen ineen op het gebied van eHealth. Cinnovate voorziet Skills Lab Verpleegkunde van de nieuwste zorgtechnologie.

Studenten van de opleiding Verpleegkunde kunnen vanaf komend studiejaar gebruik maken van de nieuwste innovatieve zorgtechnologie. In het Skills Lab van de opleiding installeert Cinnovate verschillende innovatieve zorgtoepassingen, zoals dwaaldetectie op basis van Bluetooth Low Energy en sensoring op basis van camera’s. Rien Komen (directeur van Windesheim Flevoland) en Sietse Dugour (commercieel directeur van Cinnovate) ondertekenden hiertoe vandaag een samenwerkingsovereenkomst.

Sinds dit studiejaar heeft de opleiding Verpleegkunde van Windesheim Flevoland een eigen Skills Lab, waar studenten binnenshuis in een realistische zorgomgeving ervaring kunnen opdoen. Judith Reijman - Hinze, hogeschoolhoofddocent Health bij Windesheim Flevoland, is blij met de uitbreiding van dit Skills Lab. ‘Door onze krachten met Cinnovate te bundelen, dragen we bij aan de verdere ontwikkeling en het gebruik van eHealth in Nederland. De zorgpraktijk verandert snel door de komst van technologische innovaties. Het is belangrijk om deze innovaties in ons onderwijs te integreren en te zorgen dat onze studenten de nieuwste technologieën kennen en straks in hun werk mogelijkheden zien om deze toe te passen.’  

De samenwerking met Windesheim Flevoland is onderdeel van het Cinnovate Technology Centre Almere: zorg(dienst)verleners, bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen werken hierbij samen in de GezondheidFabriek om de ontwikkeling van technologie binnen de gezondheidszorg te stimuleren en ondersteunen. Sietse Dugour van Cinnovate: ‘De samenwerking met de opleiding Verpleegkunde is een mooi voorbeeld hoe onderwijs en bedrijfsleven samen een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van innovatieve zorgtechnologie in Nederland.’

 

 

 


 

Please reload

Nieuws

23 Sep 2019

Please reload

Over ons

 

Cinnovate is een verzameling producten en diensten die op de markt worden gezet door DEA bv. DEA bv is een ontwikkelbureau van toegepaste elektronica en richt zich in het bijzonder op het ontwikkelen van technologie voor de zorgsector. 

 

Meer informatie over de manier waarop wij omgaan met uw gegevens kunt u terugvinden in de privacyverklaring van Cinnovate.

Contact

 

Wisselweg 33   | 1314 CB Almere

 

0031 36 53 43 888

 

info@cinnovate.nl