Samen uit wordt samen thuis!

7 Apr 2017

Het was de afgelopen periode heerlijk lenteweer in Nederland en ik had het geluk om precies in de mooiste week van maart een weekje vakantie te hebben. We hadden een prachtig vakantiehuisje geboekt op een mooi vakantiepark in het noorden van Nederland. Het werd zelfs zo warm dat we een dag op het strand konden doorbrengen met het hele gezin. Broekspijpen omhoog, mouwtjes opstropen en scheppen maar!

 

En zo zit je heerlijk in het zonnetje vanuit je luie strandstoel te genieten van je kinderen die met scheppen, emmers en harkjes in de weer zijn. Het is ook mooi om te zien hoe makkelijk ze contact met elkaar maken. Al gauw waren er groepen kinderen van klein tot groot hele rivieren door het zand aan het graven. Een mooi stukje typisch Nederlands watermanagement, ze zijn er vroeg bij!

 

Maar niet alleen de kinderen kwamen makkelijk in contact met elkaar, ook al die ouders die op een rijtje in hun strandstoel zaten toe te kijken waren binnen no time met elkaar in gesprek. Over de kinderen natuurlijk, maar dat doet er niet toe. Het was gezellig en de eerste flesjes witte wijn van het seizoen werden opengetrokken.

 

En ondanks dat je dan op vakantie bent, denk je toch altijd na over het werk. Want actief zijn in de zorg is heel waardevol en leuk, maar je ziet natuurlijk ook heel veel nare en vervelende dingen. Bijvoorbeeld die rottige eenzaamheid waar veel senioren mee te maken hebben. Hoe kan het nou zo zijn dat we op het strand zo makkelijk contact met elkaar kunnen maken, maar er aan de andere kant toch zoveel mensen eenzaam zijn?

 

Binnen onze organisatie zijn wij continu bezig met het zorgproces. Onze focus ligt op de ontwikkeling van technologie die mensen in het dagelijks leven kan ontzorgen. Hoe kunnen we mensen minder afhankelijk maken van zorg, hoe kunnen we mensen zelfstandiger maken, hoe kunnen we voor mensen hun zelfredzaamheid verbeteren? Allemaal vragen waar wij dagelijks heel hard voor aan de slag gaan, maar daarom vergeten we weleens dat er meer is dan zorg alleen. Het draait in een mensenleven niet alleen maar om zorg!

 

Ik kan mij heel goed voorstellen dat wanneer je leeft in een omgeving waarin het continu draait om zorg voor jou, het niet zo makkelijk meer is om contact te maken met andere mensen. Op het strand genoten we van het mooie weer en het plezier van onze kinderen. Contact maken was niet zo moeilijk want we waren blij, onze omgeving was mooi en we werden door onze kinderen voorzien van een gespreksonderwerp.

 

Mocht u eens in het ziekenhuis hebben gelegen, dan weet u dat u de eerste dag nog best wat met uw kamergenoot te bespreken had maar na een tijdje viel het stil. De omgeving is niet inspirerend voor leuke gesprekken, u bent daar niet omdat u het zo graag wilt. U wilt liever niet over uw ziekte of aandoening spreken. U kunt ook niet weg als u er geen zin meer in heeft. U bent daar niet voor uzelf, u bent daar voor uw ziekte. En zo worden ook heel veel senioren dag in dag uit geconfronteerd met het feit dat ze ouder worden en zorg nodig hebben. Hoe goed zorgverleners ook hun best doen om het leuk en gezellig te maken, en begrijp me niet verkeerd we hebben echt hele goede zorgverleners in Nederland, de situatie blijft dat men op dat moment zorg nodig heeft. De omstandigheden om contact te maken zijn niet goed. Als we ervoor willen zorgen dat men leuk contact met elkaar kan maken moeten we er dus voor zorgen dat de omstandigheden veranderen.

 

Om deze reden zijn wij met Cinnovate hoofdsponsor geworden van Forever Young Festival. Dit is een festival, exclusief voor 65-plussers, waar mensen de hele dag samen kunnen genieten van muziek, theater, film, exposities en workshops. De hele dag staat in het teken van leuke dingen zien, leuke dingen beleven en leuke dingen doen en dat is in onze beleving de beste situatie om mensen met elkaar in contact te brengen.

 

Forever Young Festival is een manier om een flink aantal senioren op een leuke manier met elkaar in contact te laten komen. Het festival kan ruim 10.000 senioren ontvangen die dag. Het festival is gratis te bezoeken (inclusief een aantal consumpties) en is helemaal ingericht om senioren goed te faciliteren. En het belangrijkste is; ze worden op deze dag nergens geconfronteerd met het feit dat ze zorg nodig hebben. Niet door middel van reclame, niet door middel van presentaties en niet door middel van workshops. De hele dag staat in het teken van plezier maken en dingen beleven. Gespreksonderwerpen genoeg dus!

 

Forever Young Festival geeft 65-plussers de kans om de regie te pakken over hun eigen leven. Wij bepalen niet met wie ze contact moeten hebben. Wij bepalen ook niet hoe ze met elkaar in contact moeten komen, we creëren alleen de omgeving die inspireert om contact te maken. De rest doen ze zelf.

 

 

 

 

Please reload

Nieuws

23 Sep 2019

Please reload

Over ons

 

Cinnovate is een verzameling producten en diensten die op de markt worden gezet door DEA bv. DEA bv is een ontwikkelbureau van toegepaste elektronica en richt zich in het bijzonder op het ontwikkelen van technologie voor de zorgsector. 

 

Meer informatie over de manier waarop wij omgaan met uw gegevens kunt u terugvinden in de privacyverklaring van Cinnovate.

Contact

 

Wisselweg 33   | 1314 CB Almere

 

0031 36 53 43 888

 

info@cinnovate.nl