'Zorg in de wijk in de 21e eeuw'.

22 Dec 2016

MBO, zorginstellingen en het bedrijfsleven slaan de handen ineen in het door de minister gehonoreerde project: 'Zorg in de wijk in de 21e eeuw'. De wereld van de zorg is voortdurend in beweging. De cliënt zelf verandert ook en de zorgvraag wordt meer en meer afgestemd met de cliënt. Zorgen voor wordt zorgen dat...

Studenten zijn de zorgprofessionals van de toekomst. Het is daarom van groot belang dat het onderwijs perfect aansluit en blijft aansluiten bij de veranderende vraag vanuit de markt, helaas is dat op dit moment nog niet het geval. Binnen dit project zal dan ook gezamenlijk een nieuw onderwijsconcept ontwikkeld worden dat beter aansluit bij de veranderende rol van zorgprofessionals. Cinnovate vindt een nauwe samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven essentieel en blijft hierin de verbinding zoeken, daarom participeren wij met het Cinnovate Technology Center in dit mooie initiatief.

 

Steeds vaker vindt de zorg niet meer in een ziekenhuis of zorginstelling plaats, maar in de wijk bij cliënten thuis. MBO-studenten krijgen straks bijvoorbeeld les in zogenaamde fieldlabs gekoppeld aan bestaande zorginstellingen. Hier kunnen buurtbewoners / cliënten en mantelzorgers terecht met vragen op het gebied van (preventieve) gezondheidzorg. Dit project omvat de metropoolregio Amsterdam, waar ook Almere onder valt. Ruim 15% van de bevolking binnen deze regio is ouder dan 65 jaar. Vanaf eind 2016 worden er in vier jaar tijd zo’n 650 MBO-studenten opgeleid in een van de twee fieldlabs in Amsterdam en Almere.

 

'De dynamiek op de arbeidsmarkt wordt steeds groter', zegt minister Bussemaker bij de toekenning van de subsidie. 'MBO-studenten vergroten hun baankansen als opleidingen innovatiever zijn en beter aansluiten op de toekomstige werkomgeving en op de vraag vanuit de arbeidsmarkt. De ingediende projectvoorstellen laten zien dat door samenwerking met instellingen en bedrijven in de regio, MBO-opleidingen beter toegerust zijn voor de beroepen van de toekomst en in de regio.'

 

'Zorg in de wijk in de 21e eeuw' betreft een samenwerking tussen het onderwijs, zorginstellingen en het bedrijfsleven. Naast 3 ROC's, de overheid en het Cinnovate Technology Center zijn o.a. ook Cordaan, Amstelring, SIGRA , ahti – Amsterdam health & technology institute en Stichting zorgInc betrokken bij dit project.

 

 

 

 

Please reload

Nieuws

23 Sep 2019

Please reload

Over ons

 

Cinnovate is een verzameling producten en diensten die op de markt worden gezet door DEA bv. DEA bv is een ontwikkelbureau van toegepaste elektronica en richt zich in het bijzonder op het ontwikkelen van technologie voor de zorgsector. 

 

Meer informatie over de manier waarop wij omgaan met uw gegevens kunt u terugvinden in de privacyverklaring van Cinnovate.

Contact

 

Wisselweg 33   | 1314 CB Almere

 

0031 36 53 43 888

 

info@cinnovate.nl