Spelcomputer met ogen bestuurbaar

25 Jun 2015

Mooie projecten die aansluiten bij onze visie willen wij graag steunen. Zo ook het project "De Expoog" een computer met oogbesturing en speciale software voor meervoudig gehandicapte kinderen. Deze kinderen hebben nauwelijks een handfunctie en hebben hierdoor weinig spelmogelijkheden.

 

De Expoog werkt als volgt. Op een verrijdbaar statief is een computerscherm aangebracht. Daarbovenop zit een zwart balkje dat de oogbewegingen van het kind volgt. Met de Expoog kunnen de kinderen door middel van hun ogen zelf spelletjes doen op het scherm. "Door met hun ogen te bewegen, beweegt het beeld. Er is bijvoorbeeld een spelletje waarbij je taarten in het gezicht moet gooien. Ik had bij een cliëntje foto's van zijn familie op het scherm gezet. Hij vond het fantastisch om een taart in het gezicht van papa te gooien".

 

Los van het spelelement kunnen begeleiders de oogbewegingen bijhouden en registreren. Een belangrijke meerwaarde voor de kwaliteit van leven.

 

Er is €15.000,- nodig om deze computer aan te kunnen schaffen helpt u ook mee? Ga dan naar de website van triade flevoland

 

 

 

Please reload

Nieuws

23 Sep 2019

Please reload

Over ons

 

Cinnovate is een verzameling producten en diensten die op de markt worden gezet door DEA bv. DEA bv is een ontwikkelbureau van toegepaste elektronica en richt zich in het bijzonder op het ontwikkelen van technologie voor de zorgsector. 

 

Meer informatie over de manier waarop wij omgaan met uw gegevens kunt u terugvinden in de privacyverklaring van Cinnovate.

Contact

 

Wisselweg 33   | 1314 CB Almere

 

0031 36 53 43 888

 

info@cinnovate.nl