"De uitdagingen van robotica en kunstmatige intelligentie

in de zorg gaan wij graag samen aan." 

Nieuwsgierig naar onze ideeën? We gaan graag samen op ontdekkingsreis.

 

Robotica in de Zorg

Robotica is een relatief nieuwe ontwikkeling binnen de gezondheidszorg en staat nog in de kinderschoenen. Ook Cinnovate richt zich op robotica en dan met name op functionele en ondersteunende inzet van robots.

Cinnovate ziet robots vooral als extra sensor, iets dat het gedrag van cliënten kan beïnvloeden en als ondersteuner van zorgmedewerkers bij hun zorgtaak kan dienen.

 

Dwaalpreventie

De Cinnovate Sanbot kan worden ingezet als dwaalpreventie middel. Hij kan worden voorzien van persoonlijke afspeelprogramma's. Zodra een cliënt een deur nadert waar hij/zij eigenlijk niet doorheen mag wordt dit opgemerkt door de Cinnovate Sanbot. Die rijdt vervolgens rustig op de cliënt toe en begint het programma af te spelen.

Doordat de Cinnovate Sanbot middels het programma de aandacht van de cliënt afleidt en daarbij langzaam van de deur wegrijdt wordt voorkomen dat een cliënt de deur doorgaat.

Na het afspelen van het programma en het afscheid nemen zal de Cinnovate Sanbot, als de cliënt weg is, zijn positie bij de deur weer innemen.

Over ons

 

Cinnovate ontwikkelt en realiseert innovatieve zorgtechnologie om de kwaliteit van leven van kwetsbare groepen binnen onze samenleving te verbeteren en waarborgen.

Cinnovate is onderdeel van ingenieursbureau DEA bv.

  • LinkedIn - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle