top of page
Zoeken

Zorgvraag steeds uitdagender

De zorgvraag in verzorgingstehuizen wordt steeds uitdagender. Er wordt van mensen verwacht dat ze zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Voordat mensen dus in aanmerking komen voor een plek in een verzorgingstehuis moet er sprake zijn van een significante zorgzwaarte. Maar ook in een verzorgingstehuis wordt er steeds meer ingezet op zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Zorgtechnologie speelt hierbij een belangrijke ondersteunende rol en moet gemakkelijk te gebruiken zijn door zowel cliënten als zorgverleners.


Om de zorg in Nederland betaalbaar te houden en het tekort aan zorgpersoneel op te vangen wordt er grootschalig ingezet op technologie bij zorginstellingen. Dat vergt natuurlijk de nodige investeringen en het spreekt voor zich dat deze investeringen zo lang mogelijk rendement moeten opleveren. Hiervoor is een infrastructuur nodig die mee kan met de ontwikkelingen die elkaar in een rap tempo opvolgen. Betrouwbaar, veilig, flexibel en eenvoudig zijn de kernwoorden die horen bij een dergelijke infrastructuur.


De kamers worden allemaal voorzien van de veelzijdige en multifunctionele Icom huistelefoon. Overal is dus een spreek-/luisterverbinding beschikbaar, akoestische bewaking, aansluitpunten voor bekabelde sensoren en natuurlijk een geïntegreerde ontvanger voor draadloze sensoren. Bekabeling zorgt voor zekerheid in de verbindingen en regelt dat er gecentraliseerde noodstroomvoorzieningen kunnen worden aangebracht. Doordat de Icom is voorzien van een aanraakscherm kunnen zorgverleners eenvoudig zelf sensoren aan de kamer koppelen of profielinstellingen wijzigen.


Doordat alle woningen dezelfde standaard basisvoorzieningen hebben, leren zorgmedewerkers er snel mee werken. Het biedt de meeste uitbreidingsmogelijkheden doordat overal voldoende aansluitmogelijkheden zijn voor sensoren en actoren. De kracht van techniek komt volledig tot zijn recht.


Je moet altijd kunnen vertrouwen op een zorgsysteem en daarom is er optimale redundantie van alle componenten. Dat betekent dat als er een apparaat defect is, het werk automatisch door een ander apparaat wordt overgenomen. Zodoende is de zorg voor cliënten altijd verzekerd. Goede zorg verlenen met minder mensen betekent dat efficiëntie van belang is, zonder het persoonlijke contact met de cliënt te verliezen. Als er meer basis zorgtaken worden ondersteunt of zelfs overgenomen door techniek, blijft er meer tijd over voor het belangrijke sociale element in de zorgdienstverlening. Dit ligt ook voor u binnen handbereik met het Cinnovate Compleet zorgsysteem!


Features Cinnovate Compleet:

  • Cinnovate draadloze 868 netwerkinfrastructuur

  • Draadloze WiFi netwerkinfrastructuur

  • Bekabelde IP-infrastructuur met PoE

  • Smartphone met Cinnovate Assist App

  • ESPA en OaP voor mobiele handsets

  • Icom huistelefoons

  • SIP en/of Private gsm-omgeving

Wilt u meer weten hierover? Neem contact met ons op: info@cinnovate.nl of

bel +31 36 5343888. Wij helpen u graag verder.


Vindt u dit een interessant artikel? Lees nog veel meer interessante artikelen in ons glossy magazine 'WAVES'. Mail ons uw gegevens en wij sturen u een gratis exemplaar toe.
18 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page