top of page
Zoeken

Zelfredzaamheid als besparing

Er is veel aandacht voor het realiseren van besparingen in de zorg. Vaak wordt er dan gekeken naar het beperken van de inzet van zorgverleners, het stroomlijnen van processen en het inzetten van woonzorgtechnologie om zorgverleners bij hun werk te ondersteunen. Daarbij wordt er nog wel eens voorbij gegaan aan het feit dat veel werk van zorgverleners bestaat uit het helpen van hun cliënten met hun dagelijkse handelingen.


De inzet van woonzorgtechnologie kan zorgverleners zeker helpen bij hun primaire zorgtaak maar biedt ook veel mogelijkheden om juist die ondersteuning bij dagelijkse handelingen te verminderen. Domotica maakt het voor cliënten mogelijk om meer dingen zelfstandig te kunnen doen. Hierbij valt te denken aan het aanzetten van de verlichting, het bedienen van de zonwering, televisie kijken, zelfstandig naar het toilet gaan en nog veel meer. Dit levert een aanzienlijke besparing op als het gaat om de inzet van zorgverleners bij zowel zorginstellingen als in de thuiszorg.


Niet dat de besparing zelf een doel is overigens. Het doel is om mensen vooral meer zelfstandigheid en zelfredzaamheid te bieden. Dingen zelf kunnen doen is voor mensen, die om wat voor reden dan ook te maken hebben met een beperking, van groot belang als het gaat om een positief zelfbeeld en levensgeluk. Iemand die blij en gelukkig is wordt minder snel ziek en heeft minder snel primaire zorg nodig.


Cinnovate heeft domotica volledig geïntegreerd in haar woonzorgtechnologie. Via dezelfde draadloze infrastructuur als waarmee sensoren worden gekoppeld kan ook draadloze domotica worden aangestuurd. Met slechts één investering een compleet zorgdomotica systeem. Lets Cinnovate!


Kijk voor meer informatie op onze domotica pagina.
30 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page