top of page
Zoeken

Woonzorgcentrum Klein België

Het vermoeden bestaat dat het 'ambacht' Schalkwijk (Haarlem) tijdens of kort na de Grote Ontginning van de 10e en 11e eeuw gesticht is. De bevolkingsgroei van Holland en de behoefte aan meer macht en aanzien waren de belangrijkste redenen voor die ontginning waarna veel mensen zich vestigden langs de weteringen en de dijken van het Spaarne en de Liede. Schalkwijk is dus een stadsdeel met een lange geschiedenis waar tegenwoordig ongeveer 33000 mensen wonen en leven.


Zo ook de 88 ouderen met een vorm van dementie die woonachtig zijn in Woonzorgcentrum Klein België van zorgorganisatie Sint Jacob. In Klein België biedt Sint Jacob "excellente zorg voor kwetsbare ouderen". De bewoners vormen samen kleine huishoudens van maximaal 9 bewoners. Dus ondanks dat er in totaal 88 ouderen wonen voelt Klein België 'enorm' kleinschalig en zo is de zorgdienstverlening ook ingericht. Sint Jacob zet daarbij in op het creëren van een gemoedelijke sfeer, het volgen van het ritme van de bewoners, veel eigen regie en maximale betrokkenheid van familieleden en mantelzorgers.


In 2010 werd het 'tijdelijke' pand opgeleverd aan Sint Jacob. Het pand was voorzien van de eerste generatie zorgdomotica van Cinnovate. Nu 1 jaar later heeft onze partner van den Broek systemen uit Oss het pand voorzien van compleet nieuwe woonzorgtechnologie van Cinnovate.


Door de veranderende zorgvraag had Sint Jacob behoefte aan nieuwe functionaliteiten. Zo hebben de zorgprofessionals een smartphone gekregen die is voorzien van de Assist App. Met behulp van de Assist App kunnen ze nu heel eenvoudig en snel zelf de profielen en scenario's voor hun bewoners aanpassen. Daarnaast wordt onze Icom Max 3 ingezet en gebruiken ze de Zorg Cockpit voor het inregelen van de systemen.


Woonzorgcentrum Klein België is dus weer helemaal klaar voor de toekomst. Elke dag zetten de zorgprofessionals zich weer in met "hart voor de zorg" waarbij ze de "kwaliteit van leven van hun cliënten" voorop stellen. Wij wensen de bewoners en zorgprofessionals veel geluk op hun prachtige plekje aan de groene rand van Schalkwijk.


50 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page