top of page
Zoeken

Wij gaan niet over één nacht ijs

Een goed zorgsysteem moet simpel, doelgericht en vooral ter ondersteuning van de cliënten en medewerkers dienen.” Zo start Ferry van Dingstee, Business Development Manager van Cinnovate zijn verhaal. “De zorg vraagt steeds meer om systemen die makkelijk kunnen inspelen op specifieke zorgbehoeften, eenvoudig uit te breiden en natuurlijk financieel aantrekkelijk zijn. Pas alleen technologie toe daar waar het nodig is.


Het Cinnovate Basis Systeem past uitstekend bij deze filosofie. Een draadloos netwerk voor sensoren op basis van RF-868 en een draadloos netwerk voor de communicatieapparatuur op basis van WiFi vormen de basis. “Met behulp van onze Multi Controller kan eenvoudig een goed dekkend en redundant RF-868 netwerk worden gemaakt”, gaat Ferry verder. “Hiermee kunnen berichten van sensoren zoals halszenders, bewegingsmelders en deurcontacten worden opgevangen. De CareServer analyseert de informatie en bepaalt of er een alarmsituatie is en wie daarvan een bericht moeten krijgen.”


Het WiFi netwerk wordt gebruikt voor het koppelen van de smartphones waarop de

Cinnovate Assist App is geïnstalleerd. Daarop komen de alarmberichten met uitgebreide informatie binnen. De complete afhandeling van het zorgproces kan worden gedaan via

de app. Van het accepteren van het bericht tot het afstellen van het alarm, de app ondersteunt de zorgverlener bij het dagelijkse werk. Zonder een overload aan gegevens,

alleen de relevante informatie en opties. “Natuurlijk zijn wij ons ervan bewust dat draadloze netwerken niet zo stabiel en bedrijfszeker zijn als een netwerk op basis van bekabeling”, vertelt Ferry. “Dat vangen we in de eerste plaats op met aantallen.Doordat de sensorinformatie door meerdere Multi Controllers tegelijk wordt ontvangen is het niet erg als één van de controllers een berichtje mist, immers een andere controller doet hetzelfde werk. Datzelfde geldt voor WiFi. Als je zorgt dat er genoeg ontvangers zijn komt een bericht altijd ergens aan. Overigens zijn er nog veel meer redundantie mechanismen in het Cinnovate Systeem mogelijk die ook in dit magazine beschreven staan. We gaan echt niet over één nacht ijs bij het ontwerpen van dit soort systemen.”


Het project Nellestein van zorgorganisatie Amsta is een mooi voorbeeld van de eenvoud en flexibiliteit van het Cinnovate Basis Systeem. “Naast dat we bij Amsta binnen zes weken een compleet systeem voor meer dan 100 cliënten moesten realiseren was er slechts een beperkt budget beschikbaar.”

Cinnovate Basis systeem

Nellestein is een mutatiegebouw. Bewoners van verzorgingstehuizen die door Amsta worden verbouwd komen tijdelijk in Nellestein wonen totdat hun oude woning klaar is. “De basis infrastructuur moest dus vooral prijsvriendelijk en flexibel zijn, want de bewoners en de daarbij horende behoeften veranderen continu. Het redundante RF-868 netwerk in combinatie met WiFi en private GSM zorgen voor deze flexibele basis.”


Op het WiFi netwerk kunnen niet essentiële zorgcomponenten eenvoudig worden gekoppeld. Dit zijn apparaten die het zorgproces goed kunnen ondersteunen zonder dat de essentiële zorgverlening ervan afhankelijk is. “Bij Nellestein zijn dit bijvoorbeeld onze WiFi Icoms. Als het voor de communicatie met een cliënt handig is om een spraakverbinding in de woning aan te brengen kan er snel een WiFi Icom worden geplaatst. Uiteraard zou dat ook een tablet kunnen zijn, maar Amsta heeft toch liever een apparaat met een vaste voeding op een vaste plek in de woning.”


“Het ontwikkelen van een goed systeem begint bij het stellen van de juiste vragen aan de juiste mensen. Daarom ontwikkelen wij onze systemen graag samen met de zorg. Zo is ook het Cinnovate Basis Systeem ontstaan: op basis van behoeften en vragen uit de markt. Dus, slimmerik, help jij ook mee om zorgtechnologie te ontwikkelen?”


Dit artikel is een publicatie uit ons magazine WAVES. Wilt u het magazine ontvangen? Mail dan uw naam en adres naar info@cinnovate.nl, dan sturen wij u met plezier een exemplaar toe.


133 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page