top of page
Zoeken

Vayyar radar technologie

Bijgewerkt op: 8 feb. 2022

Onze visie als het gaat om de inzet van technologie is zo klaar als een klontje. "In de eerste plaats is de plek waar een cliënt woont zijn of haar thuis. Of het nu een kamer is, een appartement of een woonhuis. Primair is het iemands thuis en dat dienen we te respecteren. Bij het toepassen van technologie vanwege iemands zorgbehoefte moeten we dat altijd als primaire uitgangspunt blijven hanteren."

Tegenwoordig worden er steeds vaker camera's toegepast bij cliënten met een zware zorgvraag of een verhoogd risico op bijvoorbeeld vallen. Dat snappen wij maar al te goed want camera's zijn, zeker in combinatie met beeldanalyse tools, uitstekend in staat om bijvoorbeeld te zien dat iemand uit bed gaat stappen, onrustig gedrag vertoont in de nacht of gevallen is. Dat neemt niet weg dat die camera dan wel in iemands huis komt te hangen en daarmee dus uitermate invasief is.


Dat wordt door veel cliënten ook zo ervaren en daarom worden camera's dan ook in steeds minder opvallende behuizingen geleverd. Dit gaat echter voorbij aan de reden waarom men dit als zo vervelend ervaart en dat is simpelweg omdat camera's inbreuk maken op jouw privacy. Of je de camera nu verbergt onder een lampenkap of wegwerkt in het plafond, het blijft een apparaat waarmee er beelden worden gemaakt van jou in je eigen woning.


Begrijp ons niet verkeerd, er zijn best goede redenen waarom bij sommige cliënten camera's noodzakelijk zijn, maar we zijn enorm blij dat er steeds meer producten op de markt komen die hetzelfde kunnen detecteren als camera's zonder dat ze gebruik maken van optische sensoren.

Een mooi voorbeeld van een dergelijk product is de Vayyar 4D radar sensor. Met behulp van radar technologie maakt de Vayyar radar sensor een 4D (in feite 3d maar met tijd als extra dimensie) beeld van een ruimte en de mensen die erin aanwezig zijn. Op basis van dat 4D beeld kan de in de sensor aanwezige software bepalen hoeveel mensen in de ruimte aanwezig zijn en wat hun lichaamshouding is. Deze informatie gebruikt de sensor om te beoordelen of er sprake is van alarm.


Alarmsituaties die Vayyar kan generen zijn bijvoorbeeld dat iemand gevallen is, dat iemand uit bed is gestapt, dat iemand de kamer heeft verlaten of dat er juist zonder reden meerdere mensen op een kamer aanwezig zijn. Al deze alarmsituaties geeft de Vayyar 4D radar sensor direct door aan het Cinnovate zorgsysteem.


Het mooie is dat de Vayyar 4D radar sensor klein is, makkelijk geplaatst kan worden en doordat hij geen camerabeelden gebruikt veel minder invasief is dan camera's. En dat sluit nou weer prachtig aan bij onze visie.


Wil jij de Vayyar 4D radar sensor een keer live zien in onze demoruimte? Dat kan! Stuur een mailtje naar info@cinnovate.nl of bel naar 036 53 43 888.

262 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page