top of page
Zoeken

Spin in het web

Bijgewerkt op: 19 okt. 2020

Technologie moet betrouwbaar zijn, zeker als het zorgtechnologie betreft. Het welzijn van cliënten is ervan afhankelijk dus technologie moet het gewoon altijd doen. Dat is ook de reden waarom zorgorganisaties zoals Thebe ervoor kiezen om essentiële technologie aan te sluiten op een vaste infrastructuur. Draadloze netwerken zijn nu eenmaal kwetsbaarder dan netwerken die zijn aangelegd op basis van bekabeling.


Thebe heeft ervoor gekozen om een goede infrastructuur aan te leggen in alle woningen met bekabeling. Praktisch komt dat erop neer dat alle woningen een aansluitpunt hebben voor zorgtechnologie. Zorgtechnologie die kan worden gekozen op basis van de indicatie van een cliënt en de behoeften van de zorgverleners. Bij Thebe zijn dat veelal intelligente Mobotix camera's.


De camera's worden ingezet als alarmsensoren op basis van beweging en geluid. De zorgverleners krijgen een bericht op hun smartphone en kunnen nadat ze het bericht hebben geaccepteerd direct de camerabeelden bekijken. Daarnaast kunnen ze met de camera een spreek-/luisterverbinding maken waardoor ze de cliënt niet alleen kunnen zien maar ook kunnen horen. Nooit meer onnodig naar de kamer dus!


De slimme Multi Switch van Cinnovate is de spin in het web. Het biedt de mogelijkheid een flexibele bekabelde infrastructuur aan te leggen in iedere woning en heeft ook meteen een 868 ontvanger aan boord. Eén apparaat voor twee netwerken dus.


Hoe meer fysieke aansluitingen er in een woning worden gerealiseerd, hoe flexibeler het systeem. Het project WoonMere, waar Amerpoort de zorg verleent aan 16 jongvolwassenen met een meervoudige beperking, is daar een mooi voorbeeld van. In de woningen zijn in iedere ruimte minimaal 2 IP-aansluitingen gerealiseerd. Zo kunnen Icoms, camera's, domotica bedienschermen en andere IP-apparaten eenvoudig worden toegevoegd.


Veel jongeren bij WoonMere hebben er bijvoorbeeld voor gekozen om zowel in de woning als in de slaapkamer een Icom te laten plaatsen. Zo hebben zij, ongeacht waar ze zich bevinden, altijd een goede spreek-/luisterverbinding met de zorg als dat nodig is. Maar belangrijker nog, ze ontvangen de oproepen van het intercomsysteem zowel in de woonkamer als in de slaapkamer. Dit geeft hen veel meer vrijheid om bezoekers binnen te laten zonder dat ze daar hulp bij nodig hebben.


Wat Cinnovate betreft is dit de essentie van goede zorg. Het begint bij het vergroten van de zelfredzaamheid om vervolgens de echt noodzakelijke ondersteuning te borgen in een veilig, betrouwbaar en flexibel systeem.


Draadloze infrastructuren zijn kwetsbaarder dan bekabelde netwerken. Door beiden te combineren biedt Cinnovate Flex dus connectiezekerheid in combinatie met flexibiliteit. Essentiële zorgtechnologie wordt veilig aangesloten op het fysieke netwerk. Draadloze technologie maakt gebruik van de draadloze netwerken, inclusief alle redundantie voorzieningen die daarin zijn opgenomen. Zorg op maat, zekerheid als basis.


Menukaart Thebe:

· Cinnovate draadloze 868 netwerkinfrastructuur.

· Draadloze WiFi netwerkinfrastructuur.

· Smartphone met Cinnovate Assist App.

· Bekabelde IP-infrastructuur met PoE.

· Flexibel inzetbare Mobotix Camera's.

· SIP-telefonie omgeving.44 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page