top of page
Zoeken

Residentie Haarlem van Rosorum

Wie wil er nou niet op zijn oude dag lekker door het oude gezellige stadscentrum van Haarlem struinen? Residentie Haarlem van Rosorum, onderdeel van Korian, is een prachtig wooncomplex voorzien van luxe appartementen. Alles wordt voor de bewoners tot in de puntjes verzorgd. Van ontbijt tot driegangen diner, van sportactiviteiten tot collectieve uitjes en van meditatie tot actieve liefdevolle zorgverlening. Alles staat in het teken van op een fijne en comfortabele manier oud worden.

De zorgverleners vertrouwden al jaren op de technologie van Cinnovate als het gaat om zorgalarmering, alleen was er wel wat behoefte aan nieuwe functionaliteiten en mogelijkheden. Daarnaast was de toegepaste apparatuur wel flink verouderd. In alle 34 appartementen hing er bijvoorbeeld een Icom 1 aan de muur, een apparaat dat inmiddels bijna 20 jaar geleden op de markt kwam.

De wens van Residentie Haarlem was eigenlijk heel simpel. Ze wilden nieuwe technologie met dezelfde betrouwbaarheid, maar met de mogelijkheid om snel daar waar nodig nieuwe functionaliteiten te kunnen implementeren. Daarnaast wilden ze ook zo min mogelijk centrale ICT apparatuur beheren. Maar… wat ze echt belangrijk vonden; keep it simpel. Eenvoudige bediening voor zowel de bewoners als de zorgmedewerkers was van groot belang.

Oh ja, wat ook heel belangrijk was; de bewoners moesten er zo min mogelijk last van hebben. Ze wonen immers in een prachtig luxe residentie om te genieten, niet om de hele tijd monteurs over de vloer te hebben.


De uitdaging was dus om 34 appartementen te voorzien van nieuwe Cinnovate woonzorgtechnologie, de zorgmedewerkers te voorzien van een smartphone met de Assist App en dat allemaal in ….. 1 dag.


Vanuit onze Cinnovate Cloud omgeving konden we de configuratie van de woonzorgtechnologie tot in de puntjes voorbereiden. Het was een kwestie van de oude installatie verwijderen, de nieuwe apparatuur plaatsen, aanzetten en werken. Een korte training over de Assist App van onze engineer voldeed en de zorgmedewerkers konden direct zelfstandig aan de slag. De uitgedeelde Cinfographics dienen als geheugensteuntje.

Omdat de WiFi infrastructuur binnen het gebouw niet helemaal goed dekkend was, is ervoor gekozen om de smartphones via publiek 4G veilig te verbinden met de Cinnovate Cloud. Dat levert natuurlijk een flinke besparing op want een goed dekkend WiFi netwerk aanleggen in een oud gebouw met dikke muren is vaak een flinke uitdaging met bijbehorende kostenpost.

Aan het eind van de dag konden we de spreekwoordelijke sleutel overdragen.

Residentie Haarlem is weer helemaal klaar voor de toekomst en dankzij Cinnovate SaaS blijven ze altijd up to date. Heeft u ook op een locatie verouderde technologie die nodig vervangen moet worden? Wij maken graag een afspraak om ook voor u een plan voor één dag te maken. Bel 0365343888 of mail naar info@cinnovate.nl.Over Korian Nederland

Korian Nederland is onderdeel van de Korian Groep, een van de grootste en meest vooruitstrevende organisaties voor zorg, welzijn en ondersteuning van ouderen in Europa. Ze hebben kleinschalige locaties waar ze hun bewoners echte aandacht kunnen geven, maar zijn tegelijkertijd een grote en gezonde organisatie met veel kennis en kunde in huis. Die combinatie maakt dat ze kwalitatief hoogstaande zorg kunnen bieden.

51 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page