top of page
Zoeken

Positiebepaling Berkenstede Cordaan

Aan de Weespertrekvaart in Diemen-Zuid ligt het prachtige en moderne woon-, zorg- en dienstencentrum Berkenstede van Cordaan. In feite is Berkenstede een kleine woonwijk op zichzelf want de vier woontorens zijn met elkaar verbonden door 'de straat' van Berkenstede. Daar vinden de bewoners van Berkenstede, hun familieleden en de bewoners uit de buurt een prachtig GrandCafé, een kapsalon, een fitnessruimte en nog vele andere voorzieningen. Kortom een locatie om met recht trotst op te zijn!


Dat een technische configuratie, uitgedacht aan de tekentafel, in de praktijk niet altijd doet wat het moet doen hebben ze bij Berkenstede aan den lijve ondervonden. De technologie die moest zorgen voor positiebepaling bij alarm van bewoners werkte niet en zorgde voor frustratie bij de zorgprofessionals. Omdat wij als Cinnovate het algemene zorgsysteem bij Berkenstede hebben geleverd werd onze ondersteuning ingeroepen. Al snel kwamen we erachter dat de combinatie van verschillende toegepaste technieken niet tot een goed resultaat kon leiden.


Om het vertrouwen terug te winnen van de zorgprofessionals hebben we, samen met onze partner Zetacom, als eerste bij één van de woontorens ons beweegvrij positiebepalingssysteem op basis van BLE aangebracht. De strategisch aangebrachte bakens zorgen ervoor dat er altijd een juiste positie in het alarmbericht wordt weergegeven als een bewoner alarm maakt. Na een pittige dag implementatie en flink testen was het eindoordeel positief.


Op basis van teruggewonnen vertrouwen kan nu in de rest van het gebouw het systeem worden aangebracht en ingericht. En dat is fijn want dit geeft de bewoners enorm veel vrijheid.


Meer weten over onze positiebepaling? Klik hier voor onze informatie of neem mail (info@cinnovate.nl) of bel ons (036 53 43 888).
66 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page