top of page
Zoeken

Fossil Smartwatch met Cinnovate App

Het dragen van een hals- of polszender wordt door veel mensen als stigmatiserend ervaren, en geef ze eens ongelijk. Iedereen ziet dat je zorgbehoevend bent, je wordt zelf continu met je zorgbehoefte geconfronteerd en je moet ook continu in de gaten houden of je hem wel bij je hebt. Kortom niemand draagt met plezier een hals- of polszender. Ook niet als je hem

eigenlijk wel nodig hebt.

Met de opkomst van wearables zoals smartwatches dragen mensen steeds meer innovatieve technologie bij zich. Technologie die vaak niets te maken heeft met hun zorgvraag. Zo wordt een smartwatch vooral gebruikt om simpelweg de tijd te bekijken, om berichtjes te ontvangen of voor de gezondheidsfuncties zoals stappentellers. Wij noemen dat dan ook wel een 'Nice to Have'.


Bij Cinnovate proberen we vaak de Nice to Haves en Need to Haves met elkaar te combineren. Dit bespaart niet alleen op de kosten, immers je hebt voor meerdere functies maar één apparaat nodig, de Nice to Haves maken de Need to Haves ook toegankelijker. Daarom hebben wij een speciale app gemaakt die van een smartwatch ook een polszender maakt. De Fossil smartwatches met een vrij programmeerbare knop kunnen nu worden ingezet als draagbare noodknop.


Overigens is de smartwatch niet alleen inzetbaar voor cliënten die liever een mooie multifunctionele noodknop om de pols willen dragen. Hij kan ook worden ingezet als noodknop voor de zorgprofessionals. In geval van nood kunnen zorgprofessionals direct om ondersteuning van collega's vragen zonder dat ze daarvoor hun smartphone bij de hand moeten hebben.


De Fossil smartwatches kunnen hun alarmberichten versturen via de koppeling met een smartphone, via WiFi of via BLE.

42 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page