top of page
Zoeken

Floriande, mooi wonen in een veilige omgeving.

Bijgewerkt op: 7 jan. 2022

Verpleeghuis Floriande heeft het allemaal, fraaie appartementen, een prima restaurant, een mooie binnentuin en er is van alles te beleven in de buurt. Amstelring heeft met Floriande in hoofddorp een mooi en modern huis gerealiseerd waar de betrokken zorgprofessionals

liefdevolle zorg bieden. Floriande biedt 25 ruime en lichte appartementen, inclusief penthouses. Daarnaast wonen mensen met dementie beschermd en comfortabel in de verschillende groepswoningen.


Amstelring heeft een duidelijke visie als het gaat om de zorgdienstverlening en dat begint met een goede opzet van hun locaties. Daarbij gaat Amstelring uit van kleinschaligheid. Zelfs als het een groot gebouw betreft, want ook dan kan je de zorg en de omgeving

kleinschalig organiseren en inrichten. Vanuit die kleinschaligheid biedt Amstelring rust, comfort, privacy en veiligheid op basis van de gezondheid en de zelfredzaamheid van hun bewoners.

De bewoners en hun sociale omgeving spelen een belangrijke rol als het gaat om de inzet van woonzorgtechnologie. Dat betekent dat er vooral behoefte is aan flexibiliteit. Amstelring wil eenvoudig per bewoner verschillende technologische oplossingen kunnen aanbieden die aansluiten op de behoefte van de bewoner en die de zorgprofessionals optimaal ondersteunen.


Van te voren kabels aanleggen voor apparatuur, waarvan je nog niet weet of je die gaat gebruiken, is praktisch onmogelijk en enorm kostbaar. Draadloos biedt juist wel die flexibiliteit. Omdat Amstelring in haar visie op woonzorgtechnologie zeer nadrukkelijk flexibiliteit gekoppeld had aan draadloos, zijn we daar dan ook mee aan de slag gegaan. Alle apparatuur die bij Floriande in de kamers van de bewoners wordt toegepast is volledig draadloos.


Via WiFi worden de tablets met de Icom App gekoppeld aan het systeem, via RF-868 worden alle draadloze sensoren ontsloten en via BLE houden we daar waar nodig de positie van de bewoners binnen het gebouw in de gaten. Dat laatste omdat we op die manier de positie van de bewoner aan de zorgprofessional kunnen doorgeven op het moment dat de bewoner hulp nodig heeft.


De zorgprofessionals hebben een smartphone die is voorzien van de Assist App voor het ontvangen en afhandelen van de zorgoproepen van de bewoners.


Amstelring heeft enorm veel tijd en energie gestoken in de voorbereidingen. Daardoor zit

de zorgopvolgingsstructuur echt heel goed in elkaar. Dit zorgt er niet alleen voor dat alle

oproepen altijd bij de juiste medewerkers terechtkomen, maar met name de onnodige

oproepen worden hier significant mee tegengegaan.


De bewoners wonen en leven dus in een rustige omgeving en worden zo min mogelijk geconfronteerd met de zorg voor anderen. De zorgprofessionals werken in een

ontspannen sfeer en weten dat iedere oproep die ze krijgen ook echt voor hen bedoeld is.


De bewoners die er mee om kunnen gaan hebben een tablet gekregen die ze voor

verschillende doeleinden kunnen gebruiken. De Icom App zorgt ervoor dat ze in geval van nood overal in hun woning alarm kunnen maken en de zorg middels een spraakverbinding contact met ze kan opnemen. Dit is een unieke combinatie van zorgtechnologie met consumer diensten want in de regel gebruiken de bewoners het Tablet natuurlijk vooral voor leuke dingen. De Icom App kan zo worden ingesteld dat hij ook de binnenkomende intercomoproepen ontvangt. Amstelring bepaald dus samen met de bewoner en diens familie welke functies er beschikbaar zijn. Veranderd de situatie van de bewoner, dan veranderen de functionaliteiten gewoon met de bewoner mee.


Floriande was nog maar het begin van de samenwerking tussen Cinnovate en Amstelring. De afgelopen tijd zijn er nog Amstelring locaties voorzien van innovatieve en

functionele woonzorgtechnologie van Cinnovate en er gaan er nog velen komen.


Daarbij staan de bewoners wat ons allemaal betreft op de eerste plaats en met stip op nummer twee de zorgprofessionals.


Wilt u meer weten over onze zorgtechnologie mail dan naar info@cinnovate.nl of bel naar 0365343888.144 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page