top of page
Zoeken

3e generatie redundantie

Zelfstandig en zelfredzaam zijn is voor iedereen heel belangrijk, maar voor mensen met een beperking des te meer. Als je door een beperking deels afhankelijk bent van anderen, dan geeft de mogelijkheid om iets alsnog zelf te kunnen doen een enorme boost aan de eigenwaarde. Daarom praten wij vaak over samenredzaamheid: zelfstandig waar het kan, ondersteuning waar dat nodig is.


Woonzorgtechnologie draagt significant bij aan de zelfstandigheid van mensen met een beperking. Dat begint met het bieden van vertrouwen want met woonzorgtechnologie geef je mensen de mogelijkheid om altijd om hulp te vragen als ze dat nodig hebben. De stap om bepaalde dingen zelfstandig te doen wordt daarmee kleiner.

Daarnaast biedt woonzorgtechnologie op diverse manieren ondersteuning bij de handeling zelf. Domotica helpt bijvoorbeeld bij het zelfstandig kunnen bedienen van de verlichting, de gordijnen, de televisie en nog veel meer.


Technologie die zo essentieel is voor het welbevinden van mensen met een beperking moet het daarom gewoon altijd doen. Maar ook de meest hoogwaardige technologie kan natuurlijk een keertje stuk gaan. Reden genoeg voor Cinnovate om veel aandacht te besteden aan redundantie, ofwel met andere woorden; ervoor zorgen dat als bepaalde apparaten uitvallen andere apparaten de functionaliteit overnemen.


Het CareServer platform van Cinnovate is al jaren volledig redundant. Als de Master CareServer om wat voor reden uitvalt, dan neemt de Slave CareServer probleemloos het werk over. Ook de draadloze infrastructuur die Cinnovate levert voor de inzet van draadloze sensoren is volledig redundant. Door voldoende ontvangers te plaatsen borgen we dat berichten van sensoren altijd aankomen.


De inzet van draadloze infrastructuren zoals WiFi en LTE vragen om extra zekerheden. Daarom heeft Cinnovate ook diverse veiligheidsopties in het systeem gemaakt die ervoor zorgen dat er bij uitval van het WiFi of LTE netwerk toch alarmberichten bij de zorgmedewerkers terechtkomen.


Beter voorkomen dan genezen is ons motto, dus de handige Cinnovate monitortool inspecteert continu alle servers en systemen. Al bij de eerste indicatie van een probleem maakt de monitortool daar melding van zodat er snel ingegrepen kan worden.


Al deze veiligheidsmechanismen bij elkaar noemen wij onze 3e generatie redundantie. Want op woonzorgtechnologie moet je kunnen vertrouwen.


53 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page