shutterstock_1423975322.jpg

"Vrij om te gaan waar je wil en in geval van nood

overal geholpen worden." 

Bekijk onze oplossingen en ontdek hoe wij kunnen helpen.

 
groepje ouderen in erker met zwart gradi

Positiebepaling

Bewegingsvrijheid om te gaan en staan waar je wil is van essentieel belang voor een plezierige oude dag. Dat geldt ook voor mensen die in verzorgingshuizen wonen. Juist voor die mensen, die al veel van hun leven hebben moeten opgeven en achterlaten, is het van belang dat ze binnen de verzorgingshuizen zoveel mogelijk vrijheid genieten. Vrijheid die gepaard moet gaan met veiligheid.

Cinnovate biedt daarom ook de mogelijkheid om zowel globaal als zeer nauwkeurig de positie van mensen te bepalen binnen gebouwen. Als iemand dan zorg nodig heeft wordt de positie van die persoon meegestuurd in het alarmbericht. Zo kunnen zorgorganisaties hun bewoners de vrijheid geven om te gaan en staan waar ze willen maar toch in geval van nood hun veiligheid garanderen. 

 

De techniek

Standaard in de CareServer en de Icoms is positiebepaling op basis van RF-technologie beschikbaar. Het grote voordeel aan deze techniek is dat het qua installatie dus standaard in zowel de hardware als de software zit. Er hoeven daarom geen aparte ontvangers voor te worden aangeschaft. Deze techniek is niet heel nauwkeurig en niet geschikt voor ieder gebouw.

Cinnovate biedt daarom ook een zeer geavanceerde vorm van positiebepaling op basis van BLE-technologie. Cliënten dragen een zogenaamde BLE-tag bij zich. Het signaal van deze tag wordt ontvangen door de Cinnovate BLE-ontvangers die dit vervolgens doorgeven aan de CareServer. 

 

De positiebepaling op basis van BLE-technologie is volledig geïntegreerd met de dwaaldetectie technologie van Cinnovate.

Map%203_edited.jpg

BLE positiebepaling

shutterstock_1184190616.jpg

RF positiebepaling