Domotica

Cinnovate richt zich met haar technologie op functionele domotica voor de zorg. Daarbij moet domotica vooral ondersteunend zijn aan de bewoner en de zorgverlener.

Uiteraard zorgen wij ervoor dat allerlei domotica handig bedient kan worden via het Cinnovate systeem. Bijvoorbeeld door verlichting of zonwering direct vanaf de Icom te kunnen bedienen. 

Belangrijker is echter dat het Cinnovate systeem in staat is domotica aan te sturen zonder dat hiervoor actief op knopjes gedrukt moet worden. Zo weet het systeem bijvoorbeeld dat als een bewoner in de nacht naar het toilet moet er langzaam route verlichting naar het toilet moet worden aangezet.

Domotica van Cinnovate ter ondersteuning van iedereen die wat extra zorg nodig heeft. 

Scenario's

Om domotica goed functioneel in te kunnen zetten werkt het Cinnovate systeem met scenario's. Een scenario is in feite een opeenvolging van gebeurtenissen die automatisch moeten resulteren in het aansturen van domotica.

Een heel simpel scenario is bijvoorbeeld dat als het systeem ziet dat het zes uur in de ochtend is de verwarming op 20 graden wordt gezet. Scenario's kunnen uiteraard ook heel complex worden gemaakt met allerlei extra sensoren die in een bepaalde volgorde gezien moeten worden om te resulteren in een domotica aansturing.

De Cinnovate CareServer in combinatie met de DomoticaServer ondersteunt een praktisch onbeperkt aantal scenario's.

Scene's

Ondanks dat we het maar al te graag ontkennen is de mens echt een gewoontedier. Zo vinden we in ons huis een bepaalde vaste temperatuur altijd het fijnst en zetten we altijd dezelfde lampen aan.

Door met scene's te werken kunnen we de juiste stand van het huis heel eenvoudig beschikbaar maken voor een bewoner. Zo kan je bijvoorbeeld een scene maken voor verlichting thuis overdag. Als je op die knop drukt gaat alleen die verlichting aan die je overdag nodig hebt.

Scene's zijn vooral handig voor mensen met een fysieke beperking. Zo hoeven ze niet zelf alle lichtknopjes in te drukken maar schakelen ze met één druk op de knop allemaal tegelijk. 

 

 

Koppelingen

Cinnovate heeft een uitgebreid portfolio aan actoren die heel eenvoudig kunnen worden ingezet in een bestaande Cinnovate zorgomgeving. Dat komt vooral omdat de actoren gebruikmaken van hetzelfde draadloze netwerk als de sensoren. Er is dus geen apart domotica netwerk nodig.

Is dat aparte domotica netwerk er al of moet er een koppeling gemaakt worden met een gebouw-beheersysteem? Dan is dat voor Cinnovate geen enkel probleem. De handige browser op de Icom maakt ook de bediening van domotica systemen van derden heel eenvoudig mogelijk.

Cinnovate maakt gebruik van open standaarden en ondersteunt reeds diverse koppelingen met domotica systemen.

Over ons

 

Cinnovate is een verzameling producten en diensten die op de markt worden gezet door DEA bv. DEA bv is een ontwikkelbureau van toegepaste elektronica en richt zich in het bijzonder op het ontwikkelen van technologie voor de zorgsector. 

 

Meer informatie over de manier waarop wij omgaan met uw gegevens kunt u terugvinden in de privacyverklaring van Cinnovate.

Contact

 

Wisselweg 33   | 1314 CB Almere

 

0031 36 53 43 888

 

info@cinnovate.nl