
Vrijheid is ons grootste goed. Dat moeten we samen goed beschermen.

Al eeuwen lang beschermen we
ons grootste goed met hand en tand
onze vrijheid
Je hebt al je hele leven de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt maar nu opeens proberen mensen je vrijheid af te pakken. Zo voelt het voor veel mensen die vanwege bijvoorbeeld dementie niet meer zelfstandig naar buiten 'mogen'.
Het recht om iemands vrijheid te beperken ten behoeve van iemands veiligheid is gelukkig heel goed vastgelegd in regelgeving. Dat betekent dat er echt sprake moet zijn van een serieus veiligheidsrisico alvorens we hiertoe overgaan.
Cinnovate heeft diverse technische mogelijkheden om op een subtiele manier mensen, daar waar nodig, binnen een veilige zone te houden zonder dat ze direct het gevoel hebben in hun vrijheid beperkt te worden.
Op deze manier ervaren cliënten in zorginstellingen veel vrijheid zonder dat hun veiligheid in gevaar komt. Van positiebepaling tot dwaalpreventie op basis van leefcirkels, wij kunnen het allemaal.
Wilt u live zien wat onze mogelijkheden zijn?

Het creëren van een veilige woonomgeving met Cinnovate
Leefcirkels
Als zorgverlener wil jij jouw cliënten zoveel mogelijk vrijheid bieden maar dan wel op een veilige manier. Je wilt cliënten zoveel mogelijk het idee geven dat ze overal heen kunnen gaan en geen gesloten deuren tegen komen.
Met behulp van leefcirkels kan dat. Je kunt daarmee heel eenvoudig bepalen waar een cliënt zich veilig kan rond bewegen, op welke momenten je een melding wil krijgen om de cliënt met een warme knuffel weer terug te krijgen naar de veilige omgeving en op welke momenten je echt wilt dat de deur niet open gaat.
Zo combineer je veiligheid en vrijheid op een verantwoordelijke en prettige manier voor de cliënt, de familie, jouw collega's en jouwzelf natuurlijk.
Positionering in de praktijk
Vrij het gebouw rond
door positiebepaling.
Als een cliënt op de alarmknop drukt wil je als zorgverlener exact weten waar in het gebouw diegene zich bevindt. Met positiebepaling kan dat. Zo kan een cliënt veilig en vrij door het gebouw lopen.
Wat is eigenlijk het verschil tussen dwaaldetectie en dwaalpreventie. Bij dwaaldetectie ziet het systeem dat iemand een grens nadert en informeert de zorg. Bij dwaalpreventie wordt de grens gesloten voordat de cliënt er doorheen loopt.
Dwaaldetectie en
dwaalpreventie.
Welke technologie je het beste kunt inzetten is heel erg afhankelijk van waar de behoefte ligt. De ontwikkelingen van verschillende technieken gaan heel heel snel en bieden steeds meer mogelijkheden.
Hoe zit het eigenlijk
met de techniek?
