top of page
domotica main_edited.jpg

Zelf doen wat je kan, zorg waar het moet.

It's that simple.

Cinnovate_clever_innovations_10 x 5,47cm_outlines blauwe tekst.png

De grootste besparing in de zorg
kan je realiseren door in te zetten op

zelfredzaamheid

In de waan van de dag vergeten wij nog wel eens hoe belangrijk eigenwaarde, plezier in het leven en lol maken van invloed is op onze gezondheid. Zeker voor mensen die te maken hebben met beperkingen die ze vroeger nooit hadden.

Stel je maar eens voor hoe het is om opeens bepaalde dingen niet meer goed zelf te kunnen en afhankelijk te zijn van zorgverleners. Veel mensen worden daar ongelukkig of zelfs depressief van, wat ze alleen maar kwetsbaarder maakt om sneller ziek te worden.

Als we er voor kunnen zorgen dat deze mensen, ondanks hun beperkingen, toch grotendeels dezelfde dingen kunnen doen die ze vroeger deden dan dragen we significant bij aan hun gezondheid. Zelfredzaam zijn is belangrijk voor je eigenwaarde. Als je zelf kunt blijven bepalen hoe je dag eruit ziet draagt dat onzienlijk bij aan jouw levensplezier.

Met behulp van domotica kan Cinnovate die zelfredzaamheid bieden. Daar waar nodig gecombineerd met liefdevolle zorg. Samenredzaamheid wat ons betreft. 


 

shutterstock_1829196755_edited.jpg

Domotica op afstand

Vanaf de bank het licht aan en uitzetten of de zonwering aansturen.

Domotica tablet in spotlicht.jpg

Woonzorgtechnologie is de combinatie van zorgtechnologie en

Domotica

Bij Cinnovate ligt de nadruk op het woord WOON als wij praten over woonzorgtechnologie. Hoe zelfstandiger en plezieriger je jouw cliënten kunt laten wonen en leven hoe minder zorg ze nodig hebben. 

Domotica is nog toegankelijker geworden sinds de intrede van Tablets op de markt. Dankzij tablets kunnen mensen nu vanuit elke plek in hun woning hun domotica bedienen. Dat maakt ze nog onafhankelijker en zelfredzamer. 

Icom App op tablet

Domotica in de praktijk

"Via de Icom in hun woning kunnen de bewoners hun zonwering bedienen. De weersensor zorgt ervoor dat dit ook automatisch gebeurt bij regen, te veel wind of veel zon."
Cardia locatie Landscheiding

Zonwering aansturing

Plasroute verlichting
op basis van domotica.

Hoe fijn is het als je in de nacht je bed uit moet om naar het toilet te gaan dat er dan vlak boven de vloer een led strip aangaat om het moment dat je voeten de vloer raken? Zo kan je tenminste zien waar je loopt.

 

Voor mensen met een zware fysieke beperking is het heel frustrerend dat ze altijd aan iemand moeten vragen om de tv op een ander kanaal te zetten. Gek eigenlijk want dat is helemaal niet nodig.

Hoezo kan ik niet
zelfstandig tv kijken.

Vaak moet je voor domotica een aparte infrastructuur aanleggen. Dankzij de domotica actoren van Cinnovate is dat niet nodig. Wij gebruiken gewoon hetzelfde RF-Netwerk voor zowel sensoren als actoren.

Domotica actoren op 
basis van RF.

IMG_0597_edited.jpg

Lindehoven

Bij serviceflat Lindehoven maken ze gebruik van een deurintercom systeem inclusief toegangscontrole.

De DomoticaServer is een vast onderdeel 
van de CareServer voor het maken van 

scenes

Als mensen het hebben over domotica dan zien ze dat vaak heel basic als een appje waarmee je op afstand het licht kan bedienen, de verwarming aan kan zetten of de gordijnen kunt aansturen.

Maar domotica, zeker in de zorg, gaat zoveel verder dan dat. Zo weten we bijvoorbeeld dat verlichting een belangrijke bijdrage kan leveren aan het in stand houden van een gezond dag en nacht ritme bij mensen met dementie.

Met behulp van een domotica scene kan je ervoor zorgen dat het licht op de juiste momenten van de dag automatisch wordt aangepast op basis van het ritme van de cliënt.

56394-2780_edited.jpg
bottom of page