top of page
Smartphone met Assist App.jpg

Een succesvolle implementatie van woonzorgtechnologie valt of staat met een goed adoptieproces. Draagkracht, daar draait het om. 

Cinnovate_clever_innovations_10 x 5,47cm_outlines blauwe tekst.png

We gaan samen aan de slag want
want een goed systeem valt of staat met

adoptie

"Zo'n adoptieproces begint al veel vroeger dan de meeste organisaties denken. Vaak zie je dat men de zorgmedewerkers pas begint te betrekken als de systemen zijn geïnstalleerd en geconfigureerd.
Met andere woorden, veel organisaties denken dat adoptie eigenlijk een ander woord voor trainen is.

Bij Cinnovate kreeg ik de opdracht om een nieuw en innovatief adoptiemodel te ontwikkelen waarbij de zorgmedewerkers actief worden betrokken bij het ontwerp van het systeem, de functionele invulling en de trainingsmethodiek. Adoptie zoals adoptie bedoeld is."

 

IMG_20221030_124036_resized_20221030_124129151_edited.jpg

Elisa van den Berg

 

Zorgconsulent bij Cinnovate

Achtergrond adoptie.jpg

adoptie begint bij jezelf en 
natuurlijk bij jouw 

collega's

Op basis van interviews en gesprekken gaan we op zoek naar de innovators binnen uw zorgorganisatie. Deze innovators worden onze ambassadeurs tijdens het adoptieproces en daarna. Door hen te betrekken bij de functionele inrichting en de implementatie ontstaat er draagkracht binnen de organisatie.

Samen met de innovators organiseren we diverse inspirerende Cinnovate Sessions waar we de Early Adopters laten kennismaken met de woonzorgtechnologie.

Inmiddels begint er binnen de organisatie geroesemoes te ontstaan over wat er staat te gebeuren. Het enthousiasme en de interesse wordt gevoed dankzij de zorgprofessionals zelf en daar draait het allemaal om.

Ons proces in de praktijk

Reestdal_edited.jpg

Noorderboog Reestdal

"Bij Reestdal is het adoptieproces mede ontworpen en uitgevoerd door de zorgprofessionals zelf."

Zorg domotica was nog 
nooit zo eenvoudig.

Alle functionaliteiten van de Icom Max zorgtelefoon gecombineerd met de mobiliteit van een tablet. Zorg domotica was nog nooit zo eenvoudig inzetbaar als nu dankzij de Icom App voor tablets.

 

Soms komen ook wij er niet onderuit om over techniek te praten in plaats van functionaliteiten. Functionaliteiten die allen beschikbaar zijn dankzij een goede infrastructuur en daar is techniek voor nodig.

Laten we de infrastructuur
niet vergeten.

De Zorg Cockpit is speciaal gemaakt voor zorgmedewerkers, managers en supportmedewerkers en biedt een actueel overzicht van alle locaties inclusief de mogelijkheid om alles te beheren en configureren.

Altijd overzicht met
de Zorg Cockpit

Cinfographics afbeelding.jpg

Cinfographics

Met behulp van onze Cinfographics zien zorgmedewerkers in één oogopslag hoe een bepaalde handeling moet.

Maak kennis met onze
zorgconsulent

Elisa 

Elisa van den Berg combineert haar praktijkervaring als zorgverlener met de kennis die ze heeft opgedaan tijdens haar Human Technologie opleiding. Ze weet als geen ander hoe lastig het is als zorgverlener om je, naast je dagelijkse werkzaamheden en verantwoordelijkheden, ook nog eens te verdiepen in de mogelijkheden van woonzorgtechnologie.

"Bij de meeste implementaties komt het er feitelijk op neer dat de zorgverleners vlak voordat het systeem live gaat voor het eerst met de technologie kennis m
aken en een training krijgen.

Ik weet hoe frustrerend het is als je na een training van 30 minuten met een nieuwe smartphone in je hand op weg wordt gestuurd en men verwacht dat je alles wel even goed doet."

1624968836900.jpg
bottom of page